Geef het toetsenbord door aan……..

………Juffrouw Silvie Kuhnen!!!!!

Zij nam voor ons het toetsenbord aan dat meneer Koen aan haar gaf. Hiermee heeft ze voor ons een vragenlijst ingevuld, waarmee we haar een stuk beter leren kennen. We bedanken juffrouw Silvie hartelijk voor haar bereidwillige medewerking aan onze rubriek!!!!

Juffrouw Silvie

 

Geboorteplaats: Rosmalen

Rosmalen is een plaats in Noord-Brabant die sinds 1996 samen met de plaatsen HinthamKruisstraat en Maliskamp deel uitmaakt van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Tot die tijd vormde Rosmalen samen met Hintham, Kruisstraat en Maliskamp de gemeente Rosmalen. Rosmalen heeft bijna 30.000 inwoners.

 

Geboortedatum: 20 maart 1985

Mijn haarkleur: bruin

Mijn kleur ogen: blauw/ grijs

Mijn lengte: 1.76 m

Mijn werk: leerkracht (ondersteunen in de groep)

Mijn lievelingseten: pizza salami

 

Mijn lievelingsfilm: the horsewisperer

 De film begint best zielig. Grace en haar beste vriendin Judith gaan samen paardrijden, maar krijgen een ongeluk. Haar paard Pilgrim raakt gewond. Als zij Pilgrim daarna weerziet, reageert die angstig en kwaad. Ze schrikt ervan en ziet zijn hoofdwond. Grace’ moeder Annie reist naar het westen om de ‘paardenfluisteraar’ te vinden in de hoop dat die Pilgrim kan genezen. Deze Tom Booker lijkt ook invloed op mensen te hebben. Heel mooi om te zien hoe zij met het paard aan de slag gaan.

 

Mijn lievelingsmuziek: top 40.

Mijn lievelingssport: paardrijden & motorrace.

Mijn lievelingskleur: paars.

Mijn lievelingsvak op school: taal, spelling, begrijpend lezen etc.

Mijn lievelingsdier: een paard, een kat en een degoe.

Degoe

De degoe (Octodon degus) is een knaagdier uit Chili. De degoe werd halverwege de 18e eeuw ontdekt in de Andes in Chili door de Spaanse jezuïet Juan Ignazio Molina. Men dacht eerst dat het om een soort eekhoornfamilie ging, later bleek dat het familie was van de ook uit Chili afkomstige cavia. In eerste instantie werden degoes geïmporteerd om in dierentuinen te houden, maar aan het begin van de 20e eeuw werden ze naar laboratoria gebracht om onderzoek te doen naar het gedrag van het dier. Omdat degoes erg gevoelig bleken voor diabetes, werden de diertjes ook gebruikt voor onderzoek naar deze ziekte en de bestrijding ervan. Vanaf 1985 worden degoes verkocht als huisdier.

 

Mijn lievelings(vakantie)land: Singapore.

Afbeeldingsresultaat voor singapore vlag

vlag van Singapore

 

Mijn lievelingsboek of schrijver: Roald Dahl.

Mijn lievelingstelevisieprogramma: motogp.

Mijn favoriete hobby’s: dansen, motor rijden en gezellig met vrienden en vriendinnen op stap.

Wie zou ik graag 1 dag willen zijn: een vogel

Reden: dan zou ik naar een warm land vliegen.

Het leukste van mijn werk: kinderen helpen met iets wat ze moeilijk vinden of juist heel goed kunnen.

Minder leuk van mijn werk: administratieve zaken.

 

Mijn grootste blunder: proberen om het slot van mijn auto te ontgrendelen, terwijl dat mijn auto niet was en de eigenaar kwam eraan lopen. Hij vroeg zich af wat ik bij zijn auto stond te doen. Ik had precies dezelfde auto. Nadat ik het verhaal had uitgelegd, konden we er samen om lachen.

Mijn toekomstwens: elkaar met respect behandelen.

Wat ik nog kwijt wil: ik vind het super leuk op De Opbouw. Ik ben dit schooljaar begonnen met ondersteuning in de groep. Daarnaast neem ik ook groepen over. Kortom ik ken veel kinderen op De Opbouw, ik ga met plezier naar school en ik voel me hier echt thuis. Daarvoor wil ik iedereen bedanken!

Jeugdfoto

Van links naar rechts: Lesley (mijn zus), Marilyn (mijn nicht) en ik.

Hier waren we paaseieren aan het zoeken. We moesten snel zoeken, anders waren ze gesmolten door de zon.

Wat ik nog kwijt wil:

Ik kom uit een familie met motorrijders. Vroeger toen mijn vader van het werk kwam, stonden alle kinderen uit de straat hem op te wachten. We mochten één voor één mee om een rondje door te straat te rijden.

Nu maken mijn vader en ik verschillende ritjes samen. Elk jaar gaan we naar de motorzegening en naar de TT in Assen.

Hieronder een foto van onze motoren.

Links is van mijn vader. Rechts is van mij.

Ik geef het toetsenbord door aan: juffrouw Katja!

 

 

Lees verder »

‘De slimme plastic soep sloep’ in groep 5a

Afgelopen dinsdag 10 april heeft Willemien ons een prikkelende, creatieve workshop gegeven waarbij groep 5 werd uitgedaagd om op een meer verantwoordelijke manier te leren denken en handelen ten aanzien van het groeiende zwerfafval en plastic soep probleem.

Nick beschrijft de les:

Wij hebben een les gehad over ‘troep onder de loep’. Ik heb geleerd dat er veel plastic soep in de oceaan is. Verder hebben we een boot gemaakt van plastic.

Als je plastic op straat gooit wordt het milieu vervuild en wordt de hygiëne slechter. Soms zijn er zelfs eilanden van plastic flessen.
Er wordt te veel plastic weg gegooid, dus stop er mee. Ga maar eens varen in de oceaan, als je wel plastic in het water gooit, is er straks meer plastic dan water.

 

Per groepje kregen ze de opdracht een eigen ‘Plastic Soep Sloep’ te maken, waarbij er ook werd nagedacht over het opruimen van plastic uit het water.

We hebben een bootje van troep gemaakt. Het samenwerken met Isa en Onno ging goed . De boot heeft zeven bakken. Hij vangt de troep uit de zee met een netje en hij gooit de troep in de bakken.
In de bakken zitten draaiende  messen die het troep in kleine snippertjes maalt. Dan vaart het schip naar de fabriek.  Daar wordt er van de snippertjes speelgoed gemaakt.
Groeten Fé en Bo

 

Lees verder »

Muzikale uittips

De mooiste muzikale kindervoorstellingen
Al plannen voor Tweede Paasdag? Ga mee aan de hand van prentenboekheld Aadje Piraatje en ontdek prachtige muziek. En op Tweede Pinksterdag is het de beurt aan Bach om jong en oud eraan te herinneren waarom hij volgens velen de mooiste muziek ooi schreef.

Aadje Piraatje viert feest (4+)

Ma 2 apr 2018 ⋅ 14:15 Kleine Zaal

 

Aadje Piraatje viert feest (4+) - Muziekgebouw Eindhoven

Een muzikale voorstelling gebaseerd op Aadje Piraatje viert feest, een boek van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma. Theatermaker Ton Meijer vertelt, zingt en speelt de verzen van Huiberts en gebruikt de tekeningen van Posthuma. Samen met zijn jeugdige publiek gaat Meijer op reis met Aadje en alle andere piraten aan boord. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Aan de hand van de avonturen van Aadje komen alle grote componisten voorbij en maken de kinderen spelenderwijs kennis met klassieke muziek uitgevoerd door topmuzikanten.

Line-up: Ton Meijer – spel en zang; Joanna Trzcionkowska – viool; Herman Draaisma – basklarinet; Paul Lemaire – slagwerk

 

 

3ACH, a Stairway to Heaven (6+)

Ma 21 mei 2018 ⋅ 14:15 DLL Grote zaal

Johann Sebastian Bach is een componist, een tovenaar met klank en melodieën, die 250 jaar na zijn dood nog steeds de hitparades aanvoert. In 3ACH nemen twee violisten ons mee door de gevisualiseerde wereld van Bach. Componist Piet-Jan van Rossum transformeert Bach’s muziek en voegt op subtiele wijze een digitale klankwereld toe die de live gespeelde muziek verbindt met het videodecor waarin de musici zich bevinden. Een voorstelling waarin het publiek wordt meegevoerd en ondergedompeld in wat volgens velen de mooiste muziek is die ooit werd geschreven.

 

 

Lees verder »

Co Creatie

Lezen, schrijven, voorlezen en tekenen met de groepen 2B en 5A!!!!!

We vroegen de kinderen van groep 5a, zelf een einde te verzinnen bij het verhaal ‘De prins op het witte paard’. Hieronder eerst een korte samenvatting van het verhaal. Enkele kinderen hebben hun zelfbedachte ‘einde’ mogen voorlezen aan groep 2b, die er toen prachtige tekeningen bij hebben gemaakt. Hieronder het resultaat.

De prins op het witte paard (samenvatting)

De prins had bijna alles wat andere mensen niet hebben: een fiets met vierenzestig versnellingen, twaalf motoren, vijf sportauto’s en zeven racewagens. Hij had acht renpaarden en een mooi sneeuwwit paard. Dat was zijn lievelingspaard. Hij had geen broertjes of zusjes, maar wel een lieve vader en moeder. Hij leidde een gelukkig leven, tot zijn vader zei: ‘Jongen, ik ben oud. Het zal niet lang meer duren of jij moet de kroon van mij overnemen. Maar voor het zo ver is, moet je trouwen.’

De prins wilde zijn fijne leventje helemaal niet opgeven om koning te worden en het land te moeten regeren. Maar toen zijn vader hem erop wees dat de wereld vol prinsessen is, die allemaal willen trouwen, vond de prins het een schitterend avontuur. Zo vertrok de prins, en de een na de andere prinses viel voor hem. Maar zodra de prinsessen hem wat beter leerden kennen, was hun verliefdheid snel voorbij. De prins vond het niet erg, hij wist wel dat alle prinsessen toch wachtten op de prins op het witte paard. Maar na de zoveelste afwijzing begon de prins te twijfelen. Wat nou als niemand, geen enkele prinses, hem wilde hebben?

Uiteindelijk kwam hij bij een ander kasteel. De prinses wist dat hij zou komen. En ze wilde trouwen, ze had blond haar, groene ogen en een lichtblauwe  jurk. De prins wilde ook trouwen en ze maakten kinderen. Ze gingen ook op reis. En ze leefde nog lang en gelukkig.
Geschreven door Omar

  

De volgende zag hij weer een nieuwe prinses. En opeens liet hij een boer… en ze zei dat ze hem niet meer wou. Maar de prins vond het niet erg, dus hij ging weer verder. Toen zag hij een nieuwe prinses en hij keek heel verliefd en ze zei…wil je met me trouwen? En de prins zei ja! En ze leefde nog lang en gelukkig.
Geschreven door Jasmijn

Hij besefte zich dat hij beter naar huis kon gaan. Maar hoe ging hij weg?
Hij was zo ver het bos in gegaan, dat hij de weg was kwijt geraakt. Een hele dag  reed hij door het bos. De volgende dag kwam hij bij een toren aan. Hij keek eens goed naar de toren.
Hij zag een piepklein raampje en door dat raampje zag hij een prinses. Hij dacht dat de prinses hetzelfde zou zeggen, net als de anderen. Maar zij bleek niets van hem te weten.
De prins riep: wil je met me trouwen? De prinses zei: ja!
En ze leefden nog  lang en gelukkig.

Geschreven door Fé
 

De prins kwam bij een man. De man vroeg, wat is er aan de hand? Niemand wil met me trouwen, omdat ik fouten maak. De man zei, wil je met mijn dochter trouwen? Ja maar natuurlijk wil ik met uw dochter trouwen, zei de prins. En ze leefden nog lang en gelukkig.
Geschreven door Zakariya

 

Hij was verdrietig. Hij dacht dat hij nooit een prinses zou vinden en dat hij nooit zou trouwen. De volgenden dag ging hij weer op zoek naar een nieuw prinses. Hij kwam in een dorp en een prinses zag hem. Zij ging naar buiten en de prins zag haar ook. Ze werden verliefd. De prins zei tegen haar: wil je mee naar mijn kasteel? Zij zei, ja ik wil het. Ze vond het zo bijzonder dat ze gingen trouwen. De vader zei tegen zijn zoon, goed gedaan. Zijn ogen glinsterden. Hij was zo blij dat zijn vader dat zei. Einde.
Geschreven door Sophia

 

 

Lees verder »

Een restaurant in groep 2A

De afgelopen weken hebben we gewerkt over het thema eten en drinken. De kinderen in groep 2a hebben veel geleerd over hoe het in een restaurant er aan toe gaat. We hebben koksmutsen, placemats en menukaarten gemaakt. Op woensdag 14 maart was het dan zo ver: papa’s en mama’s mochten komen eten in ons eigen restaurant. De kinderen hebben ’s ochtends eerst als kok lekkere sandwiches met sla en kruidenkaas gemaakt en ook heeft ieder kind een groentespies gemaakt.

 

  

De kinderen hebben zelf netjes de tafel gedekt en toen kwamen de papa’s en mama’s al. De kinderen hebben de papa’s en mama’s naar hun tafeltjes gebracht en hebben de papa’s en mama’s hun eten en drinken gebracht.

 

Samen hebben we nog een liedje gezongen. Als afsluiting moesten de papa’s en mama’s natuurlijk wel de rekening betalen.

 

 

Lees verder »

Lentekriebels

Van onze reporters:

 

Het is de week van de lentekriebels. We moesten knijpers uitdelen aan de groepen en kinderen moesten vrienden uitbeelden.

We hebben er elke dag een les over gehad. Bijv. over de pubertijd of wat er op sociale media met liefde gebeurd. Ook hebben we geleerd wat er groeit en gebeurd als je ouder wordt.

 

Lees verder »

Vervolgverhaal groep 4A

Terugblik……….

Er was eens…

Een klas waar de kinderen heel veel praten. En moeite hadden met luisteren. Ze vinden het moeilijk om hun vinger op te steken. Ze zijn druk. Om de beurt gaat er een kind naar de gang. Wat vervelend dat er niet goed geluisterd wordt. Hoe gaan we dit veranderen? Dit kunnen we niet veranderen, door het drankje van de boze heks. We zitten opgesloten in de klas…

Blijkbaar is de juffrouw een heks. Maar een van de kinderen kreeg een idee. Ze zoeken naar de klasdeursleutel, terwijl de heks in slaap gevallen was. De kinderen zochten overal. In de hoek van de klas vonden ze een kluis. Zou daar de sleutel inliggen?…

………….Verder vanaf hier

 

Oh jee, er hangt een cijferslot aan de kluis.

 Hoe komen we nu aan de code? Ik denk dat we het slot kapot moeten maken, want de code vinden we nooit. Zagen maar!      Het slot valt eraf. Iedereen begint te juichen. Oeps, de heks wordt wakker! De kinderen schrikken en rennen naar de deur.

 Wordt vervolgd…

 

Lees verder »

In groep 5b hebben we thema ruimte gehad

We hebben verschillende dingen gedaan zoals moeilijke woorden en geknutseld.

Met knutselen hebben we wereldbollen en ruimteschepen gemaakt, we moesten kiezen tussen deze dingen.

Als je wereldbollen had gekozen mocht je verven.

Als je een ruimteschip ging maken mocht je alles zelf bedenken.

We hebben moeilijke woorden gehad zoals: buitenaards, ruimtevaart, astronaut, ruimteschip, lanceren

We hebben ook veel van Andre Kuipers geleerd.

Bijvoorbeeld: Andre, wilde je als kind al astronaut worden?

Hoe werkt dat dan, een wc in de ruimte?

We hebben ook een liedje gezongen over gewichtloos.

In de ruimte had je ook een labotorium voor astronauten, om proefjes te doen.

Door: Suze en Danisha.

Lees verder »

De obers van groep 2B

We werken deze periode aan het thema eten en drinken. Aanstaande woensdag (14 maart) komen de ouders van de kinderen in de klas om ons klassen-restaurant te bezoeken.

We gaan eerst samen met de kinderen iets lekkers voor de papa’s en mama’s maken en daarna komen de ouders al dat lekkers proeven. De kinderen brengen zelf het eten naar de ouders toe. Daarom hebben we vandaag een les gehad over ober-vaardigheden. Wat moet een ober allemaal doen en hoe doet hij/zij dat? De kinderen konden het al erg goed, het zijn al prima obers! Kijk maar naar de foto’s!

      

 

Lees verder »

Koekjes recept groep 1B

Wij zijn bezig met het thema ‘Eten en drinken’ in de klas. Eerst zagen we op de aflevering van Koekeloere hoe Flip de beer koekjes ging bakken. We hebben de ingrediënten onthouden en opgeschreven op een boodschappenlijstje voor de juf. Daarna hebben we op internet opgezocht of we geen ingrediënten waren vergeten. We hadden alles goed onthouden behalve de boter! Op vrijdag hebben we ons recept uitgeprobeerd en de koekjes waren erg lekker!!

Dit is ons recept:

Wat heb je nodig?

  • 200 gram bloem
  • 180 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 ei
  • Een snufje zout
  • 125 gram boter
  • Bakpapier en vormpjes
  • Een oven

 

Wat moet je doen? Eerst mix je met een garde (of mixer) de suiker met de boter goed door elkaar. Zorg ervoor dat het een glad mengsel wordt zonder klontjes. Daarna gaat het ei erbij. Nog een keer goed mixen. Zeef de bloem en het snufje zout erdoor tot dat je een goed glad deeg hebt. Als het nog een beetje plakt, doe er dan wat extra bloem bij. Als je deeg niet meer plakt dan leg je het deeg op het bakpapier. Maak het deeg zo plat dat het maximaal 1 cm hoog is. Gebruik de vormpjes om leuk gevormde koekjes te krijgen. De juf heeft onze namen in de koekjes geschreven met een satéprikker. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de koekjes 15 min in de oven totdat je ziet dat ze beige zijn geworden met hier en daar lichtbruine puntjes of vlekken. Nu nog even laten afkoelen en smullen maar!!

  

Wij hadden met dit deeg genoeg om +-44 koekjes te maken. We hebben wel kleine vormpjes gebruikt. Succes allemaal, wij vonden ze erg lekker!

 

Lees verder »

Gevonden voorwerpen 8 maart 2018

Van onze reporters:

 

Deze week was het de beurt aan Romy en Loes om eens in de bakken met gevonden voorwerpen te kijken. Er zijn er nog veel te veel………en ook deze week kwam er weer wat bij:

een sportbroek:

een stay fabulous muts:

een sjaal:

Herken je het? Of weet je van wie het is? Bedenk je geen moment en kom naar meneer Marc! Blijf de gevonden voorwerpen in de gaten houden. Voor je het weet ligt er iets van jou bij……………

Lees verder »

Vervolgverhaal uit groep 4A

Terugblik…..

Er was eens…

Een klas waar de kinderen heel veel praten. En moeite hadden met luisteren. Ze vinden het moeilijk om hun vinger op te steken. Ze zijn druk. Om de beurt gaat er een kind naar de gang. Wat vervelend dat er niet goed geluisterd wordt. Hoe gaan we dit veranderen? Dit kunnen we niet veranderen, door het drankje van de boze heks. We zitten opgesloten in de klas…

……Verder vanaf hier

Blijkbaar is de juffrouw een heks. Maar een van de kinderen kreeg een idee. Ze zoeken naar de klasdeursleutel, terwijl de heks in slaap gevallen was. De kinderen zochten overal. In de hoek van de klas vonden ze een kluis.

Zou daar de sleutel inliggen?…

 

Lees verder »

Theatergroep “Unieke zaken” speelde op onze school

unieke-zaken-kindertheater-alkmaar-ieorg-idur-titel-paginaUnieke Zaken

Meesterverteller Roald Dahl schreef in 1990 Ieorg Idur, het laatste boek dat tijdens zijn leven uitgegeven werd. Dit ontwapenende verhaal overliefde hebben we bewerkt tot een levend prentenboek: vol humor, muziek, toverspreuken en… schildpadden. 

Meneer Hoppe is een rustige man. Hij woont al jaren alleen, is dol op tuinieren en klussen. Naast hem woont de flamboyante mevrouw Zilver met haar huisschildpad Rudi. Meneer Hoppe is heimelijk verliefd op zijn buurvrouw, maar durft dat niet hardop te zeggen…
Als mevrouw Zilver hem vertelt dat Rudi maar niet wil groeien, grijpt meneer Hoppe zijn kans. Hij verzint een plan – even briljant als krankzinnig – en probeert daarmee het hart van mevrouw Zilver te winnen.

Op maandag 5 maart werd onze gymzaal omgetoverd tot een heus theater voor de groepen 3 en 4.
   
 
 
 
 Verhaal – Roald Dahl
Regie –
 Martin Hofstra
Spel – Peter Bolten, Mirjam Morsch
De stem – Raymonde de Kuyper
Decor – Thierry van Raay
Schildpadden – Jochen Lange
Techniek – Gijs Steenbergen
Educatie –  Annelies Rensink, Mirjam Morsch

Première – 17 september 2017 (TAQA Theater De Vest | Alkmaar)
Speelperiode – 14 september 2017 – 30 juni 2019

Subsidie – Fonds Podiumkunsten, Gemeente Alkmaar

 

 

 

 

Lees verder »

Beugel

Van onze reporter:

Als je een beugel moet ga je eerst op intake gesprek. Dan gaan ze wat foto’s maken en dan moet je in een soort klei happen. Als ze daar mee klaar zijn vertellen ze welke beugel(s) je krijgt. Bij de balie ga je een nieuwe afspraak maken voor het plaatsen. De dag dat je beugel word geplaatst is natuurlijk super spannend, maar eigenlijk valt dat best wel mee. Eerst gaan ze je tanden schoonmaken met een soort shampoo, dat ziet er blauw uit en daardoor worden je tanden ook witter. Dan komt echt de beugel. Je krijgt iets in je mond zodat hij openblijft, nog een watje en een soort stofzuigertje. En dan krijg je lijm op je tanden, daarmee worden de slotjes geplaatst en je proeft er niks van. Als alle slotjes zijn geplaatst krijg je er een gekleurd elastiekje om heen en daarna een draad. Als dat allemaal klaar is, is de beugel klaar. Je hebt er wel een paar dagen last van en eten doet pijn. daarom raad ik aan om smootie, soep en pap te eten/drinken. Maar na een aantal dagen kan je weer bijna alles eten. Maar geen kauwgom of dergelijke dingen.

 

 

Lees verder »

Gevonden voorwerpen 27 februari 2018

Bijna dagelijks komen er nieuwe gevonden voorwerpen bij. Hoogste tijd voor onze reporters van de kinderredactie om er weer een paar aan jullie te laten zien!

Van onze reporters:

 

 

Skeelers:

Deze liggen er al weer een tijdje. Hoogste tijd voor de rechtmatige eigenaar om ze op te halen……..want het is alweer bijna “Opbouw op Wielen”!

Gymkleren, gymschoenen en deo:

Dit alles zat in een “Hallo Jumbo tas”. De deo is van het merk 8×4.

Minnie Mouse bakje:

Zoals altijd kun je de gevonden voorwerpen terug krijgen bij meneer Marc!

 

 

Lees verder »

Uitje naar Philipsmuseum

Van onze reporters:

 

Woensdag 21 februari is groep 6/7 naar het Philipsmuseum geweest.

We hadden geleerd over de geschiedenis van Phillips hoe licht was ontstaan en hoe je maar met 2 kleuren wit kunt maken en hoe je juist meer licht krijgt dit is echt om aan te raden .

Proef 1 : was pas de leukste voor de feestdagen daar kon je eigen sfeer maken.

Lees verder »

Gevonden voorwerpen

Vandaag, 21 februari 2018, starten we in onze schoolkrant een nieuwe rubriek. Heel handig voor alle kinderen, papa’s en mama’s van onze school die iets kwijt zijn. De kinderredactie zal u helpen wat jullie kwijt zijn weer terug te vinden. Meneer Marc heeft heel veel gevonden voorwerpen. Ga daar gerust eens een kijkje nemen als je iets mist.

Van onze reporter:

Vandaag kun je hier een paar dingen bekijken!

bakjes voor fruit of brood:

een gymschoen:

 

een muts:

een paar handschoenen:

Als je iets herkent wat je kwijt bent dan kun je dit terug krijgen bij meneer Marc!

 

Lees verder »

Foto van de week (21 februari 2018)

Gemaakt door onze reporter:

Inleiding op de foto:

Nederland werd donderdag 18 januari ontregeld door een uitzonderlijk zware storm met zware windstoten van meer dan 120 kilometer per uur in het binnenland. Het KNMI verhoogde ’s ochtends het waarschuwingsniveau van code oranje naar rood. Zo’n zware storm komt maar eens in de paar jaar voor. In het lijstje van de zwaarste stormen van de afgelopen 50 jaar valt deze storm binnen de top 10. (bron: KNMI)

In de Pieter Poststraat zagen we vanaf ons plein dat de daken van de huizen ernstig beschadigd werden. Hele stukken dakbedekking raakte los. Vandaag 21 februari 2018 werd het dak weer hersteld:

Lees verder »

Marathon Eindhoven

Van onze reporters:

 

De marathon .

Op de marathon kwamen heel veel scholen dus ook heel veel kinderen .

Het was dus echt druk !!!!!!!!!!!!!!!

 

Wij met onze school en ook andere verzamelde in een kroeg .

Dat was heel gezellig want er draaide leuke muziek en er waren coole lichten .

onder weg als je aan het renen of jogen was kreeg je wel dorst gelukig staan er aan het eind mensen met sport drankjes .

Wij rende met een paar andere kinderen wij vonden het eigenlijk wel vol te houden .

O ja als je mee doet en je haalt het eind dan krijg je een medaille .

elke afstand die je rende had een andere kleur.

wij deden de 5 kilometer (onze kleur was groen).

dus wat wij eigenlijk wilen zeggen =het was echt te gek .

 

bedankt voor het lezen van onze tekst groeten Tycho Luca .

 

 

Lees verder »