Co Creatie

Lezen, schrijven, voorlezen en tekenen met de groepen 2B en 5A!!!!!

We vroegen de kinderen van groep 5a, zelf een einde te verzinnen bij het verhaal ‘De prins op het witte paard’. Hieronder eerst een korte samenvatting van het verhaal. Enkele kinderen hebben hun zelfbedachte ‘einde’ mogen voorlezen aan groep 2b, die er toen prachtige tekeningen bij hebben gemaakt. Hieronder het resultaat.

De prins op het witte paard (samenvatting)

De prins had bijna alles wat andere mensen niet hebben: een fiets met vierenzestig versnellingen, twaalf motoren, vijf sportauto’s en zeven racewagens. Hij had acht renpaarden en een mooi sneeuwwit paard. Dat was zijn lievelingspaard. Hij had geen broertjes of zusjes, maar wel een lieve vader en moeder. Hij leidde een gelukkig leven, tot zijn vader zei: ‘Jongen, ik ben oud. Het zal niet lang meer duren of jij moet de kroon van mij overnemen. Maar voor het zo ver is, moet je trouwen.’

De prins wilde zijn fijne leventje helemaal niet opgeven om koning te worden en het land te moeten regeren. Maar toen zijn vader hem erop wees dat de wereld vol prinsessen is, die allemaal willen trouwen, vond de prins het een schitterend avontuur. Zo vertrok de prins, en de een na de andere prinses viel voor hem. Maar zodra de prinsessen hem wat beter leerden kennen, was hun verliefdheid snel voorbij. De prins vond het niet erg, hij wist wel dat alle prinsessen toch wachtten op de prins op het witte paard. Maar na de zoveelste afwijzing begon de prins te twijfelen. Wat nou als niemand, geen enkele prinses, hem wilde hebben?

Uiteindelijk kwam hij bij een ander kasteel. De prinses wist dat hij zou komen. En ze wilde trouwen, ze had blond haar, groene ogen en een lichtblauwe  jurk. De prins wilde ook trouwen en ze maakten kinderen. Ze gingen ook op reis. En ze leefde nog lang en gelukkig.
Geschreven door Omar

  

De volgende zag hij weer een nieuwe prinses. En opeens liet hij een boer… en ze zei dat ze hem niet meer wou. Maar de prins vond het niet erg, dus hij ging weer verder. Toen zag hij een nieuwe prinses en hij keek heel verliefd en ze zei…wil je met me trouwen? En de prins zei ja! En ze leefde nog lang en gelukkig.
Geschreven door Jasmijn

Hij besefte zich dat hij beter naar huis kon gaan. Maar hoe ging hij weg?
Hij was zo ver het bos in gegaan, dat hij de weg was kwijt geraakt. Een hele dag  reed hij door het bos. De volgende dag kwam hij bij een toren aan. Hij keek eens goed naar de toren.
Hij zag een piepklein raampje en door dat raampje zag hij een prinses. Hij dacht dat de prinses hetzelfde zou zeggen, net als de anderen. Maar zij bleek niets van hem te weten.
De prins riep: wil je met me trouwen? De prinses zei: ja!
En ze leefden nog  lang en gelukkig.

Geschreven door Fé
 

De prins kwam bij een man. De man vroeg, wat is er aan de hand? Niemand wil met me trouwen, omdat ik fouten maak. De man zei, wil je met mijn dochter trouwen? Ja maar natuurlijk wil ik met uw dochter trouwen, zei de prins. En ze leefden nog lang en gelukkig.
Geschreven door Zakariya

 

Hij was verdrietig. Hij dacht dat hij nooit een prinses zou vinden en dat hij nooit zou trouwen. De volgenden dag ging hij weer op zoek naar een nieuw prinses. Hij kwam in een dorp en een prinses zag hem. Zij ging naar buiten en de prins zag haar ook. Ze werden verliefd. De prins zei tegen haar: wil je mee naar mijn kasteel? Zij zei, ja ik wil het. Ze vond het zo bijzonder dat ze gingen trouwen. De vader zei tegen zijn zoon, goed gedaan. Zijn ogen glinsterden. Hij was zo blij dat zijn vader dat zei. Einde.
Geschreven door Sophia

 

 

error: Content is protected !!