Dierenkunst in groep 1-2

1-2kunst1

1 In de kring in groep 1-2  is het prentenboek De Dierderij voorgelezen.

 

1-2kunst2

2 De kinderen kozen zelf een dier van de boerderij en zij gingen aan de slag met het maken van een schets. Er werd al echt gelet op de verschillende vormen van de dieren. De kinderen hebben geleerd wat een ovaal is en dat een dier ook verschillende texturen kan hebben. Er werd al nagedacht over de vacht of bijvoorbeeld schubben.

1-2kunst3

 

 

 

 

 

 

 

3 Het plan is klaar. Nu is het tijd om te gaan kleien! Met klei kun je ook vormen boetseren. En later hebben de kinderen in groep 1-2 de huid bedekt met een textuur. Dit kun je met een mesje of een ander scherp voorwerp doen.
In de groep zijn 2 tafels gemaakt met allerlei bakjes vol met versiermaterialen. De kinderen smulden ervan! Tijd om een keuze te maken uit koele kleuren (blauw, paars en groen) of warme kleuren (rood, roze, geel, oranje). Het versieren van het dier kon beginnen. Dat was toch wel het leukste werkje!
Het dier kreeg een echte sokkel, het zijn prachtige kunstwerkjes geworden!

1-2kunst4

4 Zie hier het resultaat van de dierenkunst in de koele kleuren!

1-2kunst5

5 Het prachtige resultaat van de dierenkunst in de warme kleuren!

Tijdens de tentoonstelling in de speelzaal tijdens thema kunst zijn de standbeelden tentoongesteld aan alle ouders van groep 1 en 2 en Dikkie & Dik.

 

 

error: Content is protected !!