Geef het toetsenbord door aan………….

Juffrouw José

 

Juffrouw José Veldwijk van groep 5A nam voor deze rubriek het toetsenbord aan van juffrouw Mirte. Wij bedanken haar hartelijk dat ze met het toetsenbord onze vragenlijst heeft ingevuld!!!!

 

 

Mijn naam: José Veldwijk

Geboorteplaats: Rotterdam

Rotterdam is een havenstad gelegen in het westen van Nederland, in de provincie Zuid-Holland. De stad is gelegen aan de Nieuwe Maas, een van de rivieren in de delta die gevormd wordt door de Rijn en de Maas. De haven van Rotterdam, lange tijd de grootste ter wereld, is de grootste en belangrijkste van Europa. Het havengebied strekt zich uit over een lengte van 40 kilometer. Op 1 januari 2019 had de gemeente Rotterdam 644.618 inwoners, welke samen goed zijn voor 174 nationaliteiten. Op 1 november 2019 telde Rotterdam 650.711 inwoners. De stadsregio Rotterdam telt ca. 1,2 miljoen inwoners. De naam Rotterdam stamt uit de dertiende eeuw en verwijst naar een dam in de rivier de Rotte. De historische binnenstad werd in mei 1940 grotendeels verwoest door een Duits bombardement. Rotterdam staat bekend om zijn vernieuwende architectuur. (bron: Wikipedia)

Afbeeldingsresultaat voor Rotterdam

Geboortedatum: 09 mei

Mijn haarkleur: bruin

Mijn kleur ogen: groen

Mijn lengte: 1.72

Mijn werk: groepsleerkracht

Mijn lievelingseten: Italiaans

 

Mijn lievelingsfilm: Disney

Afbeeldingsresultaat voor disney figuren

Mijn lievelingsmuziek: U2

U2 is een Ierse rockband met Bono (Paul David Hewson), zang en gitaar, The Edge (David Howell Evans) op gitaar, piano, bas en soms zang, Adam Clayton op bas en soms gitaar en Larry Mullen jr. op drums. Deze bezetting is van het begin af ongewijzigd gebleven, wat uitzonderlijk is in de popgeschiedenis. Zelfs de entourage van de groep – van manager en geluidstechnicus tot roadie en artdirector – is in de loop der jaren bij U2 grotendeels hetzelfde gebleven.

De band is politiek actief voor de mensenrechten en steunt vele goede doelen, onder andere door benefietconcerten en inzamelingsacties. Het benefietconcert Live Aid op 13 juli 1985 vormde de definitieve doorbraak van de groep. (bron: Wikipedia)

 

 

Mijn lievelingssport:

Afbeeldingsresultaat voor korfbal

Mijn lievelingskleur: groen

Mijn lievelingsvak op school: rekenen

Mijn lievelingsdier: hond

Mijn lievelings(vakantie)land: Italië

Mijn lievelingsboek of schrijver: Thea Beckman

Afbeeldingsresultaat voor thea beckman

Thea Beckman, pseudoniem van Theodora (Thea) Beckmann-Petie (Rotterdam, 23 juli 1923Bunnik, 5 mei 2004), was een Nederlandse schrijfster van (historische) kinder- en jeugdboeken en verhalen.   (bron: Wikipedia)

Afbeeldingsresultaat voor thea beckman

Beckmans bekendste boek is Kruistocht in spijkerbroek uit 1972 waarvoor zij in 1974 de Gouden Griffel kreeg en een Europese prijs voor het beste historische jeugdboek. Dit boek gaat over de kinderkruistocht van 1212. In 2003 werd de 80ste verjaardag van Beckman uitgebreid gevierd in Utrecht. Haar uitgever Lemniscaat presenteerde toen ook haar laatste boek, Gekaapt.  (bron: Wikipedia)

 

Mijn lievelingstelevisieprogramma: NCIS

NCIS is een misdaad-/dramareeks van CBS geproduceerd door schrijver/producent Donald Bellisario. De serie volgt een team van de Naval Criminal Investigative Service, een overheidsorganisatie die als recherche optreedt binnen de Amerikaanse marine. De serie is de best bekeken serie op internationale televisie. NCIS wordt in Nederland door SBS6 en Net5 uitgezonden.   (bron: Wikipedia)

Afbeeldingsresultaat voor ncis

 

Mijn favoriete hobby’s: wandelen, koken, lezen, spelletjes spelen

Wie zou ik graag 1 dag willen zijn: Muzikant

Reden: Ik zou wel eens hele mooie muziek willen maken.

Ik geef het toetsenbord door aan: juffrouw Joyce

 

error: Content is protected !!